Elin Stoltz

Barnrum, Renovera eller inte?

Hejsan!

Jag är så sugen på att ändra om i Hemis rum, jag älskar rosa och det är väldigt “flickit” rum om man säger så, men jag vill ha mer ner dämpade toner så det blir en behaglig miljö att sova i. Jag känner när man sitter i rummet att det blir väldigt “stressigt” av den jätte rosa färgen och jag vill att Hemi ska kunna koppla av och få lugn och ro när det väl är dags för henne att sova där och känna att hon kan gå in där för att koppla ifrån oss “jobbiga” föräldrar (för det är så hon kommer tycka framöver, haha!) och koppla ifrån och bara vara sig själv.

Just nu ser rummet ut så här idag

 

Det blir lite behagligare när man inte har lamporna tända i taket så som på bilderna, men så fort man tänder så blir det en väldigt skrikig nyans på den rosa väggen som jag nu efter ett tag upplever för mycket om jag säger så.

Jag har hittat tapeten (som är på den första bilden) jag vill ha, en super fin säng på Blocket (Hoppas bara sambon håller med så vi kanske kan köpa den) och jag vet redan i vilka färger jag vill att väggar och inredning ska gå i. Det som jag är mer inne på nu som kommer skapa mer ro i rummet är så här:

 

  

  

 

Bilderna ovan är lånade från Pinterest (dock ej de första då det är fotat i Hemis rum)

Bilderna visar ungefär hur jag skulle vilja ha det, vill ha tapet som en fondvägg och sen någon härlig färg på resten av väggarna och inte de vita och “kalla” väggarna. Sängen som var näst sista bilden liknar den säng jag har hittat på Blocket, vet inte om jag skulle vilja behålla den vit som den är eller om jag vill måla den i samma färg som väggarna.. Hmmm! Inte ens säkert att jag kommer kunna renovera, det är ett beslut som sambon måste vara med om och vi har redan så mycket som ska hinnas med, nu när man snart börjar jobba igen så kommer det inte finnas den tiden som det gör nu, tyvärr. Som idag är Hemi på förskolan som vanligt och jag är uttråkad som vanligt, letar massor av inrednings inspo till alla rummen här hemma, är så mycket jag skulle vilja göra om. Så denna tiden kommer inte att finnas sen, dock skulle jag gärna vilja ha detta som ett långtid projekt och fixa med på kvällarna när Hemi har lagt sig. Alexander har massor av projekt igång och jag har inget så jag skulle vilja något och inte bara sitta framför tv eller mobil om kvällarna. Men visst är det bara så snyggt med mer ner dämpade färger och härliga second hand möbler?

Vad tycker ni? Behålla som det är eller kör på? 😉

Puss på er ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats