Elin Stoltz

Är jag en dålig mamma nu?

Halloj!

 

 

Då var det måndag igen och det är den sista måndagen som mammaledig, nästa vecka drar arbetslivet igång igen och det är med blandade känslor som jag närmar mig arbetslivet. Har varit hemma i ca 1 och 3 månader och det har varit upp och ner att vara ledig så här länge. Nu känns det jobbigt att det inte kommer vara jag och Hemi om dagarna och att hon ska vara på förskolan så många timmar. Trodde inte det med tanke på mitt schema men jag måste tänka på pendlings tiden och då blir det genast påslag på timmarna. Men men…. det är inte förrän nästa vecka och jag kommer säkert tycka det är skönt att börja jobba igen, få använda min hjärna på annat sätt och känna trötthet av att man har arbetat och inte av att man är helt slut av barnskrik.

Idag lämnade jag Hemi på förskolan kl 8, hon skulle få äta frukost där första gången och egentligen hämtat henne nu kl 12. Men precis innan jag hann ut från huset ringde förskolan och undrade om Hemi kunde sova där, då hon var så trött. Så jag tänkte, jamen det går bra. Bättre hon får sova om hon är så trött, för skulle jag köra och hämta henne så hade hon kanske hunnit somna innan jag var där ändå. Så nu väntar jag på att förskolan ska ringa så jag kan få hämta hem min älskade virvelvind, har längtat så efter henne hela dagen och har nästan räknar minuterna tills jag kunde köra.

 

 

Men nu i efterhand känns det så dumt att jag inte bara sa att jag är påväg, lek med henne i 5 minuter till så hämtar jag henne, gjorde jag fel att låta henne sova där? Jag vill så gärna ha hem henne men jag såg bara framför mig i huvudet hur Hemi nästan somnade på plats och att hon skulle bara vara gnällig om hon skulle vänta på mig innan hon fick somna. Kändes inte schyst att låta henne göra det, man vet själv hur det är när man är så trött så ögonen går i kors och man inte får sova. Men jag kanske gjorde fel, jag är ändå hennes mamma och vill jag hämta henne så vill jag det, kan ärligt säga att jag blev (utan att jag tänkte på det eller var deras mening) indragen på det spåret att jag var tvungen att säga JA till att hon skulle få sova där. Låter helt ologiskt och jag känner att mitt huvud bara snurrar i tankarna, Är jag nu en dålig mamma? Fick jag personalen att tro att jag “slipper” gärna mitt barn? Usch, NÄ, mår inte alls bra just nu!

Hade ni också låtit era barn stannat, om förskolan hade ringt och frågat er?😬

 

 

Så vad jag ska jag hitta på nu med denna “extra tiden”, tvätten sköter sig nästintill själv och jag bara tänker hela tiden och kan inte riktigt slappna av. Sitter nästan med telefonen i handen och bara väntar på att de ska ringa och säga att jag kan hämta hem Hemi.

Från en tankspridd mamma, Kram ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats